keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kevään 2014 kuumimmat sisustustrendit!

Aina vuodenajan muuttuessa, tulee tarve laittaa myös kotia uuteen uskoon, eikös? En tiedä teistä muista, mutta itse ainakin kamppailen usein esimerkiksi värimaailman kanssa; mitä värejä tänä vuonna yhdistäisin ja millä tavoin. Usein uutta ilmettä tulee annettua tekstiileillä, sillä se on ehkä edullisin tapa.

Suunnittelua aloittaessa kannattaa silmäillä tulevan kauden trendejä. En missään nimessä tarkoita, että kotiinsa pitää laittaa jotain, mikä ei miellytä omaa silmää, mutta on jonkin sisustuksen ammattilaisen mielestä trendikästä. Asiantuntijoiden vinkkien avulla voi kuitenkin löytää "ahaa"-elämäyksiä, joita ei itse ole tullut edes ajatelleeksi.

Helmikuun alussa olleilla Rakenna & Sisusta- messuilla juontamassa ollut ja pian kirjansa julkaiseva Teuvo Loman antoi omat vinkkinsä kevään 2014 sisustukselle. Hänen mielestään keväällä 2014 valkoinen on jäämässä sisustuksesta pois ja tilalle tulee voimakkaat värit, kuten kirkkaan keltainen ja sininen. Lomanin mukaan juuri nyt sisustuksessa ajankohtaista on kotoisuus; sisustuksessa siis näkyy oman käden jälki. Materiaaleina suositaan luonnonmateriaaleja, kuten kiveä, hiekkaa ja puuta. Torkkupeitot pitävät pintansa keväälläkin!

Omaan sisustukseeni voisin mielelläni ottaa kirkkaita värejä, mutta valkoisesta en kyllä taida pystyä luopumaan. Haluan myös sisustuksen jollain tavalla olevan yhtenäinen, ettei joka huoneessa ole ihan eri väri-/tyylimaailma. Yksinkertaisuus ja värien sopusointu on mielestäni tyylikästä. Vaikka väripilkkuja sisustuksessa olisikin, eivät ne mielestäni saa sotia muiden sisustuksessa olevien värien kanssa.

Keltainen voisi sopia esimerksiksi olohuoneeseen. Keltainen olisi helppo yhdistää sekä vaaleiden, että tummien sävyjen kanssa.


Kuva: 

Makuuhuoneeseen voisin valita vaalean ja harmaan kaveriksi sinisen sävyistä turkoosin. Haluaisin puhtaan turkoosin sävyn, jossa ei ole vivahdetta mihinkään suuntaan. Haaveilin turkoosin ja harmaan yhdistelmästä jo viime keväänä ja muistan äidilleni tuskailleeni, kun en löytänyt haluamaani turkoosin sävyä mistään! Näköjään olin vaan liian aikasessa. Jospa tänä keväänä vihdoin saisin haluamani väriyhdistelmän toteutettua.

 
 
Täytyypäs katsella omia kaappeja, josko sieltä löytyisi jo valmiina joitain noita sävyjä ja puuttuvia juttuja laittaa ostoslistalle. Pianhan kotiin voisi jo kevättä sisustuselementeillä tuoda, saattaisi piristyä kummasti itsekin! :)

 

4 kommenttia:

  1. Mäkin oon yllättänyt itseni vilkuilemasta kaikkea keltaista, en ole väristä tykännyt sitten päiväkotiaikojen :D Turkoosi on toinen mistä tykkään ja sitä jo hieman löytyykin valkoisen ja ruskean sävyjen keskeltä. Meillä tosin on niin paljon ruskean eri sävyjä, etten sen takia oikein saa ko. ihania värejä istumaan meidän sisustukseen :/

    VastaaPoista
  2. Mullakaan ei keltasta hirveesti oo sisutuksessa ollu, mut kun oon miettiny eri variaatioita sille värille niin oon alkanu tykkäämään! Saisko osan niistän ruskean sävyistä pois, et sais muita värejä tilalle vai onko ne sävyt kalusteissa tai jossain sellases kiinteässä? :)

    VastaaPoista
  3. Ne on lähinnä just kaikissa ihanissa perintökalusteissa/isoissa esineissä + nykyisessä kämpässä vielä lattia ja vaatekaapit. Mutta keittiö ja kylppäri on vaaleita niin täytyykin keskittää nää piristevärit niihin! :)

    VastaaPoista
  4. Voihan ne piristevärit olla sielläkin! :) Kuulostaa hyvältä idealta :)

    VastaaPoista